Hivatástisztázás Pap, szerzetes legyek? Nyári hivatáshétvége

A július 22-24. között Budapesten tartandó hivatáshétvége célja, hogy a nyár sűrűségében időt teremtsen a megállásra, rátekintésre saját utadra, segítsen Isten jelenlétére találni, akitől a hivatásunkat kapjuk. Szeretnénk az egyházban megélt apostoli élet irányába előrelépni, szempontokat és használható eszközöket kapni a jó döntés meghozásához, belelátni a jezsuiták által szervezett Montserrat hivatástisztázó évbe.

Hivatás Osztoznak az Egyházért viselt felelősségben – jezsuita diakónusokat szenteltek

Erdő Péter bíboros, prímás december 11-én a budapest-terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-templomban diakónussá szentelte Szűcs Bálint Gézát, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kispapját, valamint Tran Van Ngu József és Phamdinh Ngoc József jezsuita szerzeteseket. Adja Isten, hogy új diakónus testvéreink a szentség kegyelmében megerősödve áldás legyenek mindannyiunk számára! Vámossy Erzsébet tudósítása Topor Márta fotóival a Magyar Kuríron jelent meg.

Hivatás Diakónussá szentelik a Magyarországon élő vietnámi jezsuitákat

Erdő Péter bíboros december 11-én diakónussá szenteli Tran Van Ngu József SJ-t és Phamdinh Ngoc József SJ-t az Avilai Nagy Szent Teréz-templomban. A két fiatal vietnámi születésű jezsuita szerzetes 2018 óta él a Sodrás utcai rendházban, és folytat teológiai tanulmányokat. Korábban mindketten Miskolcon állomásoztak, ott sajátították el a magyar nyelvet. Kérvényezték a magyar állampolgárságot is, melyet idén tavasszal meg is kaptak.

Jezsuita fogadalom Két fiatal magyar jezsuita is első fogadalmat tesz a genovai noviciátusban

Szeptember 18-án, szombaton 16.30-kor a genovai Gesù templomban négy társával együtt leteszi első fogadalmát két magyar jezsuita novícius. Tímár Dániel és Török Gellért hálásak mindazoknak, akik idáig támogatták őket utukon, és kérik, imáinkban kísérjük őket továbbra is. Ugyanis a tanulás és a gyakorlatok ideje ezzel nem ér véget számukra, hiszen bő egy évtizedes képzés, szolgálat és formálódás vár még rájuk, mire a Jézus Társasága teljes jogú tagjai lehetnek.

Hivatástisztázás „Isten mire hív? Miből tudhatom?” Hivatástisztázó lelkigyakorlat a jezsuitákkal

A jezsuiták hivatástisztázó lelkigyakorlatra és egyben ismerkedő hétre hívnak a nyáron. A lelkigyakorlat nyitott minden hivatását kereső fiatal (16-40 év közötti) férfi számára, akiben picit is megfordult az a gondolat, hogy a jezsuita élet akár saját életútja is lehetne, illetve aki érdeklődik a Montserrat hivatástisztázó év iránt. Időpont: 2021. augusztus 7-13. Helyszín: 1026 Budapest, Sodrás utca 13. Szervezők: Nagy Bálint, Jancsó Árpád és Kajtor Domonkos jezsuiták.

Jezsuiták közelről Hogyan segít a kudarc? Nyílt este jezsuitákkal

Szeretettel hívunk egy találkozóra, amelyen megismerheted a jezsuiták életét, de persze mi is kíváncsiak vagyunk rád. Csak férfiak számára, 16-40 év között! Október 16-án 18 órától jezsuitás ima, kerekasztal-beszélgetés, kötetlen ismerkedés. Helyszín: Párbeszéd Háza (1085 Budapest, Horánszky utca 20.) Jezsuiták, akikkel ezen az estén találkozhatsz: Nagy Bálint, Hiba György, Kiss Ernő, András Attila, Kajtor Domonkos.

Hivatás Jezsuiták titkos élete: így készülnek hivatásukra a magyarok a genovai noviciátusban

„Ez különleges időszak, melyet talán a sörfőzés folyamatához hasonlítanék. Érzékeny procedúra, melyben sok minden befolyásolja hogy mi lesz, amit a végén lecsapolunk.” Tímár Dániel és Török Gellért az első évét zárja a genovai jezsuita noviciátusban. Megkértük őket, meséljék el, milyen volt ez, az utóbbi hónapokban vírushelyzettől sújtott időszak. Különleges (ön)interjúnkban azt játszottuk, hogy ők írtak kérdést maguknak, illetve egymásnak.

Hivatástisztázás Szerzetesség vagy család? Segítünk dönteni!

Vajon tényleg a szerzetesi, papi életformára hív az Úr, vagy inkább a családos élet felé vezet az utam? Megtalálom-e Isten jelenlétét, és megerősödöm-e a tőle jövő hívásban? Alkalmasnak élem-e meg magam a papi, szerzetesi életformára? Helyemen érzem-e magam a jezsuiták között? Kívülről, az úton mellettem lévők felől is hasonló megerősítést kapok, mint amit én megélek? Növekszem-e szabadságban, örömben az év során?