Inigo „Elfogadás, bizalom, jelenlét, közösen, Jézussal” – ilyen volt az Inigo-csoport idei húsvéti missziója

Négy nap. Huszonöt ember. Templom, idősek otthona, plébánia udvar, zarándokház. Elcsendesedés, együttlét, együttérzés, közösség a maga örömével, harsogásával, ünnepi asztal, remény. Mindez Jézus megváltó kereszthalálába és feltámadásába ágyazva, abból fakadóan – ilyen volt címszavakban az Inigo-csoport idei húsvéti missziója. A résztvevők képes-szöveges élménybeszámolót küldtek Romhányból, ahol a helyiekkel együtt ünnepeltek.

Lelkigyakorlat Inigo: háromnapos online lelkigyakorlat húsvét előtt fiatal felnőtteknek

Húsvétra készülve háromnapos, online kísért Szent Ignác-i lelkigyakorlatot szervez fiatal felnőttek számára (18 és 45 év közöttieknek) az Inigo-csoport. A március utolsó hétvégéjére meghirdetett vezetett elcsendesedésbe huszonöten tudnak bekapcsolódni otthonaikból, jelentkezésüket március 18-án éjfélig várják. A lelkigyakorlatot Hiba György SJ, Kiss Mónika SSS, Czakó Ágnes SA, Varga-Murányi Fruzsina és Heim Kata RSCJ kísérik.

Hivatás Osztoznak az Egyházért viselt felelősségben – jezsuita diakónusokat szenteltek

Erdő Péter bíboros, prímás december 11-én a budapest-terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-templomban diakónussá szentelte Szűcs Bálint Gézát, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kispapját, valamint Tran Van Ngu József és Phamdinh Ngoc József jezsuita szerzeteseket. Adja Isten, hogy új diakónus testvéreink a szentség kegyelmében megerősödve áldás legyenek mindannyiunk számára! Vámossy Erzsébet tudósítása Topor Márta fotóival a Magyar Kuríron jelent meg.

Hivatás Diakónussá szentelik a Magyarországon élő vietnámi jezsuitákat

Erdő Péter bíboros december 11-én diakónussá szenteli Tran Van Ngu József SJ-t és Phamdinh Ngoc József SJ-t az Avilai Nagy Szent Teréz-templomban. A két fiatal vietnámi születésű jezsuita szerzetes 2018 óta él a Sodrás utcai rendházban, és folytat teológiai tanulmányokat. Korábban mindketten Miskolcon állomásoztak, ott sajátították el a magyar nyelvet. Kérvényezték a magyar állampolgárságot is, melyet idén tavasszal meg is kaptak.

Inigo csoport Inigo 14: fiatal felnőttek zarándokoltak a Szent Ignác-évben

„Isten szól hozzánk épp ott, ahol vagyunk, számára nincs akadály, ha egy lélekkel találkozni akar. Hozzánk tud jönni zajon és csenden keresztül.” Fiatal felnőtteknek szervezett zarándoklatot a budai hegyekbe az INIGO csoport október 9-én, a Szent Ignác-év részeként. Harminchárman keresték Isten jelenlétét a természet csendjében – a visszajelzések szerint nem is eredménytelenül. Szalma Anna prózában, Rab Fanni versben számolt be zarándokélményeiről.

Magis Europe 2021 Életképek a magyarországi Magis-találkozóról

Kétszáz fiatal 28 országból, földrészünkről és azon túlról, köztük 30 jezsuita vett részt a Jézus Társasága – idén rendtartományunk szervezésében megvalósuló – európai ifjúsági találkozóján augusztus 7. és 15. között. A Magis Europe 2021 jelentőségét mi sem mutatja jobban, mint hogy Ferenc pápa is áldását küldte, Arturo Sosa jezsuita generális pedig videóüzenetben köszöntötte a résztvevőket. A főszervezők egyike, Nagy Luca írása, Pásztor Péter és Póka Milán fotói.

A Pápa Imavilághálója A pápa augusztusi imaszándéka: Az úton járó egyházért

Az Egyház sajátos hivatása az evangelizálás, ami nem jelent prozelita hittérítést. Sőt, az egyház identitását az evangelizálás adja. Csak akkor leszünk képesek megújítani az Egyházat, ha felismerjük Isten akaratát a mindennapi életünkben és elindítjuk a Szentlélek által vezetett átalakulást. Önmagunk, emberi személyek reformjáról van szó: ez az átalakulás. Engedjük, hogy a Szentlélek, aki Isten ajándéka a szívünkben, emlékeztessen minket Jézus tanítására és segítsen azt megvalósítani.

Magis Europe 2021 Magis: jezsuita ifjúsági találkozó Magyarországon

Túl vagy a 18. születésnapodon, de még nem múltál el 35? Eltöltenél egy hetet más nemzetek fiataljaival, jezsuitákkal és barátaikkal? Szabad vagy augusztus 7. és 15. között? Kész vagy rá, hogy kilépj a komfortzónádból? Szívesen zarándokolsz, vonz Loyolai Szent Ignác lelkisége, a karitatív munka, vagy a művészet, és érdekel a teremtésvédelem? You speak English, don't you? Ha igen, téged is vár a Magyarországon rendezendő Magis Europe 2021!