Inigo Istennel találkozni a nappalimban? Megejtő vallomások egy online lelkigyakorlatról

„Úgy tapasztaltuk, az általános alapelv, hogy legtöbbször annyit kapok egy programból, lelkigyakorlatból, amennyit magamhoz képest beleteszek, vagyis ahogy hozzáállok, itt is szépen megmutatkozott. A fiatalok nagylelkűen adták oda az idejüket, csendjüket Istennek és Ő rögtön válaszolt erre a nyitottságra. Voltak, akik a messengert is letörölték a telefonjukról, nehogy kísértésbe essenek.” Heim Kata RSCJ és Hiba György SJ, valamint résztvevők beszámolója.

Szent Ignác-i lelkiség Személyesen kísért Szent Ignác-i lelkigyakorlat fiataloknak (ONLINE!)

Amit mi tudunk adni:  a Zoom segítségével közös kezdés, befejezés, egyéni kísérés és vezetett imádságok. (A pontos időpontokat a jelentkezőknek megadjuk.) Amit neked kell megtenni: szabaddá tenni magad csütörtök 17.45 és vasárnap 15.00 között; otthonodban kialakítani az imádság helyét, vagy keresni egy nyitva lévő közeli templomot; elkötelezni magad, hogy napi 4 imaegységet egyénileg elvégzel. Kísérők: Heim Kata RSCJ, Hiba György SJ.

A Pápa Imavilághálója A pápa imaszándéka májusban: a diakónusokért

A diakónusok nem másodrendű papok, hanem a katolikus klérus részét alkotják, és családban, illetve családdal élik a maguk hivatását. A szegények szolgálatára szentelik magukat, akik a szenvedő Krisztus arcát hordozzák, ezért a szolgálat őrei ők az egyházban. Ferenc pápa szándéka 2020 májusára: imádkozzunk azért, hogy a diakónusok – Isten Szavának és a szegényeknek a szolgálatában – legyenek éltető jelek az egész Egyház számára!

Magis Europe Magis Europe 2020 helyett Magis Europe 2021

Sokan és sokat dolgoztak a Szent Ignáci-lelkiségű fiatalok idénre tervezett nemzetközi találkozóján. A tervek szerint a környező országokban és hazánkban megvalósuló összejövetel során a résztvevők augusztus elején egy hétig több helyszínen gyakorlati foglalkozásokon vettek volna részt, hogy a végén Miskolcon találkozzanak a záróeseményen. A koronavírus-járvány miatt azonban a szervezők úgy határoztak, elhalasztják jövőre a találkozót.

A pápa imaszándékai a 2021-es év egyes hónapjaira

  A SZENTATYA IMASZÁNDÉKAI A 2021. ÉVRE, MELYEKET AZ IMAVILÁGHÁLÓJÁRA (IMAAPOSTOLSÁG) BÍZOTT JANUÁR Evangelizációs: Az emberi testvériségért Imádkozzunk, hogy az Úr adja meg nekünk a kegyelmet, hogy a más vallású testvéreinkkel teljes testvéri közösségben tudjunk élni, egymásért imádkozva és nyitottan minden ember felé. FEBRUÁR Egyetemes: A nők elleni erőszak megszűnéséért Imádkozzunk az erőszak áldozatául esett nőkért, … "A pápa imaszándékai a 2021-es év egyes hónapjaira" bővebben

A Pápa Imavilághálója A pápa imaszándéka 2020. áprilisára: A függőbetegek megszabadulásáért

Ferenc pápa imaszándéka 2020 áprilisára: Biztosan hallottatok már a függőségek drámájáról. És gondoltatok a játékszenvedélyre, a pornográfia-, az internetfüggőségre és a virtuális tér egyéb veszélyeire? Az „Irgalmasság evangéliuma” alapján képesek vagyunk enyhíteni, ápolni és meggyógyítani az új függőségekhez kötődő megannyi szenvedést. Imádkozzunk, hogy a függőségektől szenvedő személyek kapjanak hathatós segítséget és kísérést!

Magis Europe 2020 A MAGIS Europe 2020 szervezőinek közleménye a jelentkezésekről

A koronavírusjárvány nem engedi, hogy előre tervezzünk. Követjük a híreket és mindent megteszünk, hogy alkalmazkodni tudjunk a körülményekhez. Továbbra is lehet jelentkezni a MAGIS 2020-ra, mert reméljük, hogy augusztusig javul a helyzet, és a programot megtarthatjuk. Úgy döntöttünk, a részvételi díjak befizetését szüneteltetjük, hogy az esetleges visszafizetés során ne merüljenek fel extra tranzakciós díjak.

Magis Europe 2020 Már lehet jelentkezni a Magis Europe 2020-ra

Ahogy közeledik az augusztus eleje, úgy válik egyre több részlet ismertté az idén hazánkban, Ausztriában, Romániában és Szlovákiában tartandó Szent Ignác-i lelkiségű ifjúsági találkozóról. Januárban az esemény honlapjának (magis.jesuits.eu) és a regisztrációs folyamat elindulásáról adtunk hírt, februárban közzétettük a találkozó úgynevezett experimentumainak listáját, legfrissebb fejleményként pedig március 1-től jelentkezni lehet a Magis Europe 2020-ra.