Inigo „Elfogadás, bizalom, jelenlét, közösen, Jézussal” – ilyen volt az Inigo-csoport idei húsvéti missziója

Négy nap. Huszonöt ember. Templom, idősek otthona, plébánia udvar, zarándokház. Elcsendesedés, együttlét, együttérzés, közösség a maga örömével, harsogásával, ünnepi asztal, remény. Mindez Jézus megváltó kereszthalálába és feltámadásába ágyazva, abból fakadóan – ilyen volt címszavakban az Inigo-csoport idei húsvéti missziója. A résztvevők képes-szöveges élménybeszámolót küldtek Romhányból, ahol a helyiekkel együtt ünnepeltek.

Lelkigyakorlat Inigo: háromnapos online lelkigyakorlat húsvét előtt fiatal felnőtteknek

Húsvétra készülve háromnapos, online kísért Szent Ignác-i lelkigyakorlatot szervez fiatal felnőttek számára (18 és 45 év közöttieknek) az Inigo-csoport. A március utolsó hétvégéjére meghirdetett vezetett elcsendesedésbe huszonöten tudnak bekapcsolódni otthonaikból, jelentkezésüket március 18-án éjfélig várják. A lelkigyakorlatot Hiba György SJ, Kiss Mónika SSS, Czakó Ágnes SA, Varga-Murányi Fruzsina és Heim Kata RSCJ kísérik.

Inigo csoport Inigo 14: fiatal felnőttek zarándokoltak a Szent Ignác-évben

„Isten szól hozzánk épp ott, ahol vagyunk, számára nincs akadály, ha egy lélekkel találkozni akar. Hozzánk tud jönni zajon és csenden keresztül.” Fiatal felnőtteknek szervezett zarándoklatot a budai hegyekbe az INIGO csoport október 9-én, a Szent Ignác-év részeként. Harminchárman keresték Isten jelenlétét a természet csendjében – a visszajelzések szerint nem is eredménytelenül. Szalma Anna prózában, Rab Fanni versben számolt be zarándokélményeiről.

Magis Europe 2021 Életképek a magyarországi Magis-találkozóról

Kétszáz fiatal 28 országból, földrészünkről és azon túlról, köztük 30 jezsuita vett részt a Jézus Társasága – idén rendtartományunk szervezésében megvalósuló – európai ifjúsági találkozóján augusztus 7. és 15. között. A Magis Europe 2021 jelentőségét mi sem mutatja jobban, mint hogy Ferenc pápa is áldását küldte, Arturo Sosa jezsuita generális pedig videóüzenetben köszöntötte a résztvevőket. A főszervezők egyike, Nagy Luca írása, Pásztor Péter és Póka Milán fotói.

A Pápa Imavilághálója A pápa augusztusi imaszándéka: Az úton járó egyházért

Az Egyház sajátos hivatása az evangelizálás, ami nem jelent prozelita hittérítést. Sőt, az egyház identitását az evangelizálás adja. Csak akkor leszünk képesek megújítani az Egyházat, ha felismerjük Isten akaratát a mindennapi életünkben és elindítjuk a Szentlélek által vezetett átalakulást. Önmagunk, emberi személyek reformjáról van szó: ez az átalakulás. Engedjük, hogy a Szentlélek, aki Isten ajándéka a szívünkben, emlékeztessen minket Jézus tanítására és segítsen azt megvalósítani.

Magis Europe 2021 Magis: jezsuita ifjúsági találkozó Magyarországon

Túl vagy a 18. születésnapodon, de még nem múltál el 35? Eltöltenél egy hetet más nemzetek fiataljaival, jezsuitákkal és barátaikkal? Szabad vagy augusztus 7. és 15. között? Kész vagy rá, hogy kilépj a komfortzónádból? Szívesen zarándokolsz, vonz Loyolai Szent Ignác lelkisége, a karitatív munka, vagy a művészet, és érdekel a teremtésvédelem? You speak English, don't you? Ha igen, téged is vár a Magyarországon rendezendő Magis Europe 2021!

A Pápa Imavilághálója A pápa áprilisi imaszándéka: az alapvető emberi jogokért

„Bátorság és eltökéltség szükséges ahhoz, hogy megvédjük az alapvető emberi jogokat. Gondolok itt arra, hogy ellenálljunk a szegénységnek, az egyenlőtlenségnek, a munka, a föld és az otthon, a szociális és dolgozói jogok hiányának. Gondoljunk bele, hogy sokszor az alapvető emberi jogok nem azonosak mindenki számára. Vannak első-, másod-, harmadosztályú emberek, és olyanok is, akiket selejtnek tartanak. Nem. Az alapvető jogok egyenlően illetnek mindenkit” – jelenti ki a pápa.

A Pápa Imavilághálója A pápa márciusi imaszándéka: a kiengesztelődés szentségéért

„Amikor gyónni megyek, azt önmagam gyógyításáért, a lelkem meggyógyításáért teszem. Azért, hogy nagyobb lelki egészséggel távozzak, és a nyomorúságból az irgalomba jussak. A gyónás középpontjában nem a felsorolt bűnök állnak, hanem az az isteni szeretet, amelyet kapunk, és amelyre mindig szükségünk van. (...) Ne feledjétek: Isten szívében előbb mi vagyunk jelen, a hibáink csak ezután következnek. Imádkozzunk, hogy Isten irgalmas papokat adjon egyházának, és ne kínzókat.”