Hivatás Osztoznak az Egyházért viselt felelősségben – jezsuita diakónusokat szenteltek

Erdő Péter bíboros, prímás december 11-én a budapest-terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-templomban diakónussá szentelte Szűcs Bálint Gézát, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kispapját, valamint Tran Van Ngu József és Phamdinh Ngoc József jezsuita szerzeteseket. Adja Isten, hogy új diakónus testvéreink a szentség kegyelmében megerősödve áldás legyenek mindannyiunk számára! Vámossy Erzsébet tudósítása Topor Márta fotóival a Magyar Kuríron jelent meg.

Hivatás Diakónussá szentelik a Magyarországon élő vietnámi jezsuitákat

Erdő Péter bíboros december 11-én diakónussá szenteli Tran Van Ngu József SJ-t és Phamdinh Ngoc József SJ-t az Avilai Nagy Szent Teréz-templomban. A két fiatal vietnámi születésű jezsuita szerzetes 2018 óta él a Sodrás utcai rendházban, és folytat teológiai tanulmányokat. Korábban mindketten Miskolcon állomásoztak, ott sajátították el a magyar nyelvet. Kérvényezték a magyar állampolgárságot is, melyet idén tavasszal meg is kaptak.

Elődeink nyomában A pannonhalmi jezsuita sírok nyomában

A Sodrás utcai jezsuiták közössége november 2-án, szombaton a Montserrat-ház lakóival együtt Pannonhalmára látogatott, ahol a temetőben több mint száz jezsuita nyugszik. Koronkai Zoltán SJ beszámolója.