A Pápa Imavilághálója A pápa imaszándéka decemberre: az imaéletért

„Az egyház missziójának szívében az ima áll. Az ima a kulcs ahhoz, hogy párbeszédbe léphessünk az Atyával. Minden alkalommal, amikor elolvasunk egy kis részletet az Evangéliumból, Jézust hallgatjuk, aki szól hozzánk. Beszéljünk Jézussal. Hallgassuk meg és válaszoljunk neki. Ez az imádság. Az imádkozás által megváltoztatjuk a valóságot. És megváltoztatjuk a szívünket. Szívünk megváltozik, amikor imádkozik. Sok mindent megtehetünk, de az ima nélkül nem működik.”

A Pápa Imavilághálója A pápa imaszándéka novemberre: a mesterséges intelligencia „emberi” fejlődéséért

„A mesterséges intelligencia a most megélt korszakváltás alapja. A robotika jobbá teheti a világot, ha egyesül a közjóval. Mert ha a technológiai fejlődés növeli az egyenlőtlenségeket, akkor az nem valós fejlődés. A jövőbeli fejlődés irányuljon a személy és a teremtett világ méltóságának tiszteletben tartására. Imádkozzunk, hogy a robotika és a mesterséges intelligencia fejlődése mindig az ember szolgálatában álljon... mondhatnánk, legyen „emberi” – kéri a pápa novemberi imaszándékában.

A Pápa Imavilághálója A pápa imaszándéka szeptemberre: a Föld tartalékainak tiszteletéért

Kifacsarjuk a Föld javait, akár csak egy narancsot. Észak országai és vállalkozásai meggazdagodtak, mert kizsákmányolták Dél természetes adottságait, miáltal ökológiai adósságot teremtettek. Ki fizeti meg ezt az adósságot? Ezenkívül az ökológiai adósság növekszik, amikor a multinacionális cégek saját országaikon kívül teszik meg azt, ami a sajátjukban nem megengedett. Felháborító! Ma, nem holnap, ma kell megvédeni felelősséggel a teremtett világot!

A Pápa Imavilághálója A pápa imaszándéka augusztusra: a tenger világáért

A tengerész, a halász és a családjuk élete nagyon kemény. Sokszor kényszermunka jellemzi vagy távoli kikötőkben kell időzni. Az ipari halászat és a környezetszennyezés még bonyolultabbá teszi a munkát. Halászok nélkül a világ számos térségében éheznének. Ferenc pápa szándéka augusztusra: imádkozzunk mindazokért, akik a tengeren dolgoznak és a tengerből élnek, beleértve a tengerészeket, a halászokat és családjukat.

A Pápa Imavilághálója A pápa imaszándéka 2020. júliusára: a családokért

„A családnak sok veszéllyel kell szembenéznie: az élet ritmusával, a stresszel... Előfordul, hogy a szülők elfelejtenek játszani a gyermekeikkel. Az egyház ösztönözze a családokat és álljon melléjük, segítse őket felfedezni olyan utakat, amelyek lehetővé teszik, hogy legyőzzék ezeket a nehézségeket. Imádkozzunk, hogy a mai családokat szeretettel, tisztelettel és tanácsokkal kísérjék, és az államok kiemelten is védelmezzék őket” – kéri júliusi imaszándékában a pápa.

Jézus Szíve ünnepe Ima a pápával kilenc napon keresztül: itt a Szív Útja-novéna

Jézus Szíve ünnepe a pünkösd utáni második vasárnapot, vagyis Úrnapját követő péntek. A most elinduló kezdeményezéssel a jezsuita Inigo-csoport erre az alkalomra segít lélekben felkészülni kilenc napon át, Ferenc pápa imaszándékaihoz kapcsolódva. A Szív útja-kilenceddel Jézus szívéhez kapcsolódunk, belépünk az Ő szeretetébe, és hagyjuk, hogy ez a szeretet átalakítson bennünket, szívünket „az Ő szíve szerint formálva”.

9. nap – Ima-világhálózat

Reggeli felajánló ima „Jézus megismételte: »Békesség nektek! Amint engem küldött az Atya, úgy küldelek én is titeket«.” (Jn 20,21) 2015-ös nagyböjti üzenetében Ferenc pápa a közös ima erejéről beszél: „Mindegyikünk ki van téve a közönyösség kísértésének. Ellepnek bennünket a különböző hírportálok tudósításai és az emberi szenvedéseket bemutató fájdalmas képei. Ebben a hömpölygő folyamban gyakran érezzük … "9. nap – Ima-világhálózat" bővebben

8. nap – Együttérzésből fakadó küldetés

Reggeli felajánló ima „Az Úr lelke nyugszik rajtam, mert az Úr kent föl engem. Elküldött, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek, és meggyógyítsam a megtört szívűeket.” (Iz 61,1) Isten, aki Jézus atyja és a mi Atyánk, arra vágyik, hogy a világ felismerje együttérző szeretetét. Azt szeretné, hogy együttérzése éljen bennünk is, és a világ általunk, tanítványain … "8. nap – Együttérzésből fakadó küldetés" bővebben