A Pápa Imavilághálója A pápa imaszándéka: a járvány megszűnéséért

Mindannyian együtt imádkozzunk a betegekért és a szenvedőkért. Oltalmad alatt keresünk menedéket, Istennek Szent Anyja. Ne vesd meg könyörgéseinket a próbatétel idején, és szabadíts meg minket minden veszélytől, ó, dicsőséges és áldott Szűz. Köszönetet mondok minden kereszténynek és jóakaratú embernek, akik ebben a pillanatban imádkoznak, egységben, attól függetlenül, hogy milyen vallási hagyományhoz tartoznak.

A Pápa Imavilághálója Márciusi imaszándék: a kínai keresztényekért

„Ma Kínában az egyház reménnyel tekint előre. Az egyház azt szeretné, hogy a kínai keresztények valóban keresztények és jó állampolgárok legyenek. Terjesszék az Evangéliumot prozelitizmus nélkül és teremtsék meg a katolikus közösség egységét, amely egyelőre megosztott. Imádkozzunk, hogy az egyház Kínában kitartson az Evangéliumhoz való hűségben és növekedjen az egységben” – kéri márciusra szóló imaszándékában Ferenc pápa.

A Pápa Imavilághálója A pápa szándéka februárra: migráns testvéreinkért

Ferenc pápa februári imaszándéka: migráns testvéreinkért. Ahogy ő fogalmaz, a migránsok gyakran embercsempész bűnözők és emberkereskedők áldozatai. Ennek oka többek között a korrupció: olyan emberek haszonlesése, akik bármire hajlandók a pénzügyi előnyökért. A mocskos, alattomos üzletükből származó pénzhez vér tapad. Imádkozzunk, hogy az emberkereskedelem áldozataivá váló migráns testvéreink kiáltása meghallgatásra találjon!

A Pápa Imavilághálója Ferenc pápa januári imaszándéka a békéért

A megosztott és széttöredezett világban kiengesztelődésre és testvériségre szeretnék hívni mindenkit a hívők és a jóakaratú emberek között. Hitünk arra indít bennünket, hogy terjesszük a béke, az együttélés és a közjó értékeit. Imádkozzunk azért, hogy a keresztények, a más vallások követői és a jóakaratú emberek együtt mozdítsák elő a békét és az igazságosságot a világban. Ezt kéri Ferenc pápa 2020. januári imaszándékában.

A Pápa Imavilághálója Az Imaapostolság szándéka – 2019. december: a legfiatalabbak jövőjéért

Minden peremre szorított gyermek, minden bántalmazott gyermek, minden elhagyott gyermek, iskola és orvos nélkül maradt minden gyermek egy olyan kiáltás, mely az Istenig ér. Mindegyikükben ott van Krisztus, aki védtelen gyermekként jött ebbe a világba. Krisztus az, aki e gyerekek mindegyikéből ránk tekint. Imádkozzunk, hogy minden ország hozzon megfelelő döntéseket, melyek a gyermekek jövőjét első helyre állítják, főként a szenvedő gyermekekét.

A Pápa Imavilághálója Az Imaapostolság szándéka – 2019. november: a Közel-Kelet békéjéért

Különösen tragikus a helyzet a Közel-Keleten. Ezeknek a konfliktusoknak a hatásait mindenki megszenvedi, és elviselhetetlenné teszik embertömegek helyzetét. Arra a számtalan gyermekre, anyára, öregemberre, menekültre gondolok, akik az erőszakosságok következményeit szenvedik el. Különösen nagy gond, hogy főképpen a szélsőséges csoportok által egész csoportok, különösen a keresztény és a jazidi közösségek barbár erőszakot szenvednek el.

A Pápa Imavilághálója Mennyire időszerű a Jézus Szíve-lelkiség a XXI. században? Ferenc pápa nyomán itt a válasz!

A Pápa Imavilághálója – hagyományos nevén az Imaapostolság – a világ mintegy száz országában jelen lévő kezdeményezés, melynek keretében keresztények tízmilliói fohászkodnak Istenhez a pápa minden hónapra megfogalmazott szándékára. Az Eucharisztikus Ifjúsági Mozgalom pedig az Imavilágháló fiataloknak szóló „kiadása”. A két szervezet minapi találkozóján Hiba György jezsuita, valamint a Jézus Szíve Társasága tagja, Balla Erika járt.

A Pápa Imavilághálója Az Imaapostolság szándéka – 2019. október: az egyház missziós megújulásáért

A Pápa imaszándéka 2019. októberére: „Ma új lendületre van szükség az Egyház missziós tevékenységében, hogy szembesüljünk a meghalt és feltámadt Jézus hirdetésének a kihívásával. Eljutni a perifériákra, az emberi, kulturális és vallási környezetbe, mely még távol van az evangéliumtól: ebben áll az, amit ad gentes missziónak hívunk. Ebben a rendkívüli missziós hónapban imádkozzunk azért, hogy a Szentlélek támasszon új missziós tavaszt minden megkeresztelt számára.”