MIND Hit, remény, Afrika: megjelent a MIND, a jezsuiták negyedéves lapjának új száma

A jezsuiták negyedéves lapja téli számából. Mit adtak nekünk a jezsuiták? Például társasjátékot! Jezsuiták Afrikában a kezdetektől napjainkig. Interjú Hölvényi Györggyel és Sajgó Szabolcs SJ-vel. Beszélgetés Kasongo Jeremie-vel, a miskolci jezsuita gimnázium öregdiákjával. Köszöntő Jaschkó Balázs SJ 100. születésnapjára. Interjú Halasi Gáborral, a Manréza ügyvezető igazgatójával. Nyugdíjba vonul Zsuzsa néni, a jezsuiták házvezetőnője. András Csaba SJ imagyakorlata a Szent Családdal.

M.I.N.D. Új jezsuita plébániától és óvodától az arlói cigánymisszióig: itt a MIND őszi száma

Jezsuiták veszik át a Krisztus Király plébániát Budapesten és a Szent Miklós óvodát Miskolcon; beszámoló a Magisról, a jezsuita lelkiségű fiatalok találkozójáról; Tereza Worowska a 30 éves Szentjánosbogárról; hatvanéves a leuveni Collegium Hungaricum; négy ifjú jezsuita jelentése a genovai noviciátusból; bemutatkozik a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia; Őrsy László SJ 100; tízéves a lelkivezető-képzés Dobogókőn; a cigánymisszió egy éve Arlón; lelkigondozás járvány alatt és után; Kerkai Jenő SJ szociális apostolkodása.

M.I.N.D. Szent Ignác összetett személyiségéről szól a jezsuiták negyedéves lapjának új száma

Arturo Sosa generális és Vízi Elemér provinciális a Szent Ignác-évről; a jezsuita rendalapító élete, ahogy a rajzos kedvű Mihalkov Ferenc SJ elképzeli; körkérdés az ignáci lelkiségről; több mint turizmus – a Camino Ignaciano; Szent Ignác titkárának szerepében: Nevelős Gábor SJ; musicalt Szent Ignácról? – interjú Herpainé Velkey Klárával és Kajtor Domonkos SJ-vel; „De mit adtak nekünk a jezsuiták?” – társasjáték Szent Ignáccal; interjú Jancsó Árpád SJ-vel és András Csaba SJ-vel.

M.I.N.D. Lelkigyakorlat, szemlélődés, Manréza: itt a MIND tavaszi száma

„Többet, mélyebbet, személyesebbet” – interjú Lukács János SJ-vel, a Manréza igazgatójával; in memoriam Jálics Ferenc SJ; „A meditációban a létet élem át” – séta Dobogókőn Mustó Péter SJ-vel; „Ebben a lelkiségben hazataláltam” – Gerber György lelkivezető vallomása; „Nekem nincs időm sietni” – beszélgetés Szőcs László SJ-vel; Vaszkun Judit házvezető a Manréza önkéntes szolgálatáról; „Újra fellobbant bennem a kínai tűz” – interjú András Attila SJ-vel.

M.I.N.D. A jezsuiták nem énekelnek? A zene a rendtartomány lapja, a MIND téli számának központjában

Bellovics Gábor SJ, Kaposi Brúnó és Rónaszéki Tamás az egyházzenéről; a Jézus Szíve-templom Musica Sacra kórusának 50 éve; a Szentjánosbogár- és az Inigo-zenekar; a miskolci jezsuita gimnázium zenei élete; a taizéi énekek jezsuita gyökerei; Nemeshegyi Péter SJ írása Mozartról; képriport a jezsuiták arlói cigánymissziójáról; élet a Camino Ignaciano után; interjú Kajtor Domonkos SJ-vel és Szabóné Kármán Judittal, a Jezsuita Roma Szakkollégium új rektorával a MIND téli számában.

M.IN.D. A rendtartomány 1950-es szétszóratására, majd 1990-es újjáalakulására emlékezik a jezsuiták lapja, a MIND

A jezsuiták negyedéves lapja, a M.I.N.D. őszi számának tartalmából: jezsuita romaprogram Arlón; zarándokfilm Szent Ignác lába nyomában; Lukács János SJ szentbeszéde Nemeshegyi Péter SJ temetésén; jezsuita élet az illegalitásban és külföldön: interjú Bohán Béla, Mustó Péter és Szabó Ferenc jezsuitákal; a szerzetesrendek 1950-es szétszóratásának emlékei; interjú az 1990-es újraegyesülésről Sajgó Szabolcs SJ-vel; pillanatképek az 1990-es újraegyesülés idejéből; interjú Alakszainé dr. Oláh Annamáriával, a provincia ügyvezetőjével.

M.I.N.D. Karantén, online élet, Trianon: itt a MIND új száma

A jezsuiták lapja, a MIND nyári számának tartalmából: interjú Elek László SJ-vel; beszélgetés a szentelésre váró András Csaba SJ-vel és Hiba György SJ-vel; portré a gyémántmisés Kelényi Tibor SJ-ről; páros interjú a vietnámi Phamdinh Ngoc József SJ-vel és Tran Van Ngu József SJ-vel; Tímár Dániel SJ és Török Gellért SJ a genovai noviciátusról; Vízi Elemér SJ tartományfőnök Trianonról; interjú Pirityiné dr. Papanek Márta családterapeuta-lelki vezetővel; beszélgetés Nemeshegyi Péter SJ segítőjével, Donáth Györggyel.

M.I.N.D. A közösséget állítja központba a jezsuiták lapjának új száma

Interjú Koronkai Zoltán SJ-vel; Hogyan újul meg a szegedi Szent József-templom közössége?; Kedvcsináló a Magis Europe-hoz; Újra kinyit az Életrendezés Háza; A Rómában tanuló fiatal jezsuiták hangulatjelentése; Forrai Tamás a kanadai magyarok pasztorációjáról; Karikatúrát Szent Ignácról?; Brunner Róbert negyed százada a jezsuiták szolgálatában.