M.I.N.D. 100 éve indultak kínai misszióba a magyar jezsuiták – erről szól a legújabb, 100 oldalas MIND

Interjú Vámos Péterrel, a kínai magyar jezsuiták történetének kutatójával; Salát Gergely sinológus Kína és a kereszténység kapcsolatáról; „Szeretném megmutatni Isten kínai arcát” – András Attila SJ misszionáriusnak készült Tajvanon, majd itthon a jezsuita gimnazistákat ismertette meg a kínai kultúrával; Te hol lennél misszionárius? – körkérdés mai magyar jezsuitákhoz; Beszélgetés Stephen Chow SJ hongkongi püspökkel; Katolikus kínaiak Kőbányán – riport.

M.I.N.D. Musicalt Szent Ignácról! – a darab kulisszatitkai a jezsuiták lapjának nyári számában

Jezsuiták az ukrajnai menekültekért; interjú Székely Orsolya magyar mint idegen nyelv tanárral; „…és befogadtatok”– szállásadók élményei; Musicalt Szent Ignácról? – az Erkel-bemutató előkészületei; A csend kápolnája Dobogókőn – egy szlovén jezsuita építész tervei a Pilisben; interjú a papszentelésre váró vietnámi jezsuitákkal; Novíciusok titkos élete – hangulatjelentés Genovából. Lapunk digitális változatát az alábbi linken lehet elolvasni.

M.I.N.D. Loyolai Ignác 400: a rendalapító szentté avatása a provincia lapja, a MIND új számának központjában

„Szent Ignác igazi csodája a Jézus Társasága” – interjú Pascual Cebollada SJ-vel, a jezsuita szentté avatások római felelősével; Hogyan legyünk szentek? – interjú Patsch Ferenc SJ-vel; Musicalt Szent Ignácról – a Jezsutól az Erkel Színházig; Kortársunk, Kaszap István – interjú Koronkai Zoltán SJ-vel; Srí Lankáról Borsodba – interjú Tőkés György SJ-vel; beszélgetés Oláh Zsolttal, a Lehetőségek Iskolája új vezetőjével; Az ökológiai megtérés igénye – interjú Benedek Józseffel.

M.I.N.D. Hit, remény, Afrika: megjelent a MIND, a jezsuiták negyedéves lapjának új száma

A jezsuiták negyedéves lapja téli számából. Mit adtak nekünk a jezsuiták? Például társasjátékot! Jezsuiták Afrikában a kezdetektől napjainkig. Interjú Hölvényi Györggyel és Sajgó Szabolcs SJ-vel. Beszélgetés Kasongo Jeremie-vel, a miskolci jezsuita gimnázium öregdiákjával. Köszöntő Jaschkó Balázs SJ 100. születésnapjára. Interjú Halasi Gáborral, a Manréza ügyvezető igazgatójával. Nyugdíjba vonul Zsuzsa néni, a jezsuiták házvezetőnője. András Csaba SJ imagyakorlata a Szent Családdal.

M.I.N.D. Új jezsuita plébániától és óvodától az arlói cigánymisszióig: itt a MIND őszi száma

Jezsuiták veszik át a Krisztus Király plébániát Budapesten és a Szent Miklós óvodát Miskolcon; beszámoló a Magisról, a jezsuita lelkiségű fiatalok találkozójáról; Tereza Worowska a 30 éves Szentjánosbogárról; hatvanéves a leuveni Collegium Hungaricum; négy ifjú jezsuita jelentése a genovai noviciátusból; bemutatkozik a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia; Őrsy László SJ 100; tízéves a lelkivezető-képzés Dobogókőn; a cigánymisszió egy éve Arlón; lelkigondozás járvány alatt és után; Kerkai Jenő SJ szociális apostolkodása.

M.I.N.D. Szent Ignác összetett személyiségéről szól a jezsuiták negyedéves lapjának új száma

Arturo Sosa generális és Vízi Elemér provinciális a Szent Ignác-évről; a jezsuita rendalapító élete, ahogy a rajzos kedvű Mihalkov Ferenc SJ elképzeli; körkérdés az ignáci lelkiségről; több mint turizmus – a Camino Ignaciano; Szent Ignác titkárának szerepében: Nevelős Gábor SJ; musicalt Szent Ignácról? – interjú Herpainé Velkey Klárával és Kajtor Domonkos SJ-vel; „De mit adtak nekünk a jezsuiták?” – társasjáték Szent Ignáccal; interjú Jancsó Árpád SJ-vel és András Csaba SJ-vel.

M.I.N.D. Lelkigyakorlat, szemlélődés, Manréza: itt a MIND tavaszi száma

„Többet, mélyebbet, személyesebbet” – interjú Lukács János SJ-vel, a Manréza igazgatójával; in memoriam Jálics Ferenc SJ; „A meditációban a létet élem át” – séta Dobogókőn Mustó Péter SJ-vel; „Ebben a lelkiségben hazataláltam” – Gerber György lelkivezető vallomása; „Nekem nincs időm sietni” – beszélgetés Szőcs László SJ-vel; Vaszkun Judit házvezető a Manréza önkéntes szolgálatáról; „Újra fellobbant bennem a kínai tűz” – interjú András Attila SJ-vel.

M.I.N.D. A jezsuiták nem énekelnek? A zene a rendtartomány lapja, a MIND téli számának központjában

Bellovics Gábor SJ, Kaposi Brúnó és Rónaszéki Tamás az egyházzenéről; a Jézus Szíve-templom Musica Sacra kórusának 50 éve; a Szentjánosbogár- és az Inigo-zenekar; a miskolci jezsuita gimnázium zenei élete; a taizéi énekek jezsuita gyökerei; Nemeshegyi Péter SJ írása Mozartról; képriport a jezsuiták arlói cigánymissziójáról; élet a Camino Ignaciano után; interjú Kajtor Domonkos SJ-vel és Szabóné Kármán Judittal, a Jezsuita Roma Szakkollégium új rektorával a MIND téli számában.