M.I.N.D. Jezsuita szempontok Ferenc pápa látogatásához: itt a M.I.N.D. tavaszi száma

András Attila SJ provinciális egyik első munkanapja; Koronkai Zoltán SJ és Nemeshegyi Péter SJ írása Ferenc pápáról; Száz éve született Muzslay István SJ és Nemeshegyi Péter SJ; Interjú Mossóczy Katinka Zsófiával, a leuveni Collegium Hungaricum rektorával, Robotkáné Benkeházi Tímeával, a budapesti jezsuita központ Üzemeltetési és Műszaki Irodájának vezetőjével, valamint Vertán Györggyel, a Jézus Társasága Alapítvány elnökével.

M.I.N.D. Vízi Elemér leköszönő provinciális búcsúinterjújával itt a MIND téli száma

Búcsúinterjú Vízi Elemér SJ leköszönő tartományfőnökkel; új lendületben a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia és a Jezsuita Menekültszolgálat; interjú Lázár Kovács Ákossal, az FFJA vezetőségi tagjával; beszélgetés Elek László SJ-vel, Nevelős Gábor SJ-vel és Tóth Árpád SJ-vel; Egy műszak Kárpáti Sándorral, a Horánszky utcai jezsuita főhadiszállás veterán portásával; interjú Vizy Mártonnal és Tóth Dávid Ágostonnal, a Szent Ignác-musical szerzőpárosával; Sajgó Szabolcs SJ afrikai beszámolója.

M.I.N.D. 100 éve indultak kínai misszióba a magyar jezsuiták – erről szól a legújabb, 100 oldalas MIND

Interjú Vámos Péterrel, a kínai magyar jezsuiták történetének kutatójával; Salát Gergely sinológus Kína és a kereszténység kapcsolatáról; „Szeretném megmutatni Isten kínai arcát” – András Attila SJ misszionáriusnak készült Tajvanon, majd itthon a jezsuita gimnazistákat ismertette meg a kínai kultúrával; Te hol lennél misszionárius? – körkérdés mai magyar jezsuitákhoz; Beszélgetés Stephen Chow SJ hongkongi püspökkel; Katolikus kínaiak Kőbányán – riport.

M.I.N.D. Musicalt Szent Ignácról! – a darab kulisszatitkai a jezsuiták lapjának nyári számában

Jezsuiták az ukrajnai menekültekért; interjú Székely Orsolya magyar mint idegen nyelv tanárral; „…és befogadtatok”– szállásadók élményei; Musicalt Szent Ignácról? – az Erkel-bemutató előkészületei; A csend kápolnája Dobogókőn – egy szlovén jezsuita építész tervei a Pilisben; interjú a papszentelésre váró vietnámi jezsuitákkal; Novíciusok titkos élete – hangulatjelentés Genovából. Lapunk digitális változatát az alábbi linken lehet elolvasni.

M.I.N.D. Loyolai Ignác 400: a rendalapító szentté avatása a provincia lapja, a MIND új számának központjában

„Szent Ignác igazi csodája a Jézus Társasága” – interjú Pascual Cebollada SJ-vel, a jezsuita szentté avatások római felelősével; Hogyan legyünk szentek? – interjú Patsch Ferenc SJ-vel; Musicalt Szent Ignácról – a Jezsutól az Erkel Színházig; Kortársunk, Kaszap István – interjú Koronkai Zoltán SJ-vel; Srí Lankáról Borsodba – interjú Tőkés György SJ-vel; beszélgetés Oláh Zsolttal, a Lehetőségek Iskolája új vezetőjével; Az ökológiai megtérés igénye – interjú Benedek Józseffel.

M.I.N.D. Hit, remény, Afrika: megjelent a MIND, a jezsuiták negyedéves lapjának új száma

A jezsuiták negyedéves lapja téli számából. Mit adtak nekünk a jezsuiták? Például társasjátékot! Jezsuiták Afrikában a kezdetektől napjainkig. Interjú Hölvényi Györggyel és Sajgó Szabolcs SJ-vel. Beszélgetés Kasongo Jeremie-vel, a miskolci jezsuita gimnázium öregdiákjával. Köszöntő Jaschkó Balázs SJ 100. születésnapjára. Interjú Halasi Gáborral, a Manréza ügyvezető igazgatójával. Nyugdíjba vonul Zsuzsa néni, a jezsuiták házvezetőnője. András Csaba SJ imagyakorlata a Szent Családdal.

M.I.N.D. Új jezsuita plébániától és óvodától az arlói cigánymisszióig: itt a MIND őszi száma

Jezsuiták veszik át a Krisztus Király plébániát Budapesten és a Szent Miklós óvodát Miskolcon; beszámoló a Magisról, a jezsuita lelkiségű fiatalok találkozójáról; Tereza Worowska a 30 éves Szentjánosbogárról; hatvanéves a leuveni Collegium Hungaricum; négy ifjú jezsuita jelentése a genovai noviciátusból; bemutatkozik a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia; Őrsy László SJ 100; tízéves a lelkivezető-képzés Dobogókőn; a cigánymisszió egy éve Arlón; lelkigondozás járvány alatt és után; Kerkai Jenő SJ szociális apostolkodása.

M.I.N.D. Szent Ignác összetett személyiségéről szól a jezsuiták negyedéves lapjának új száma

Arturo Sosa generális és Vízi Elemér provinciális a Szent Ignác-évről; a jezsuita rendalapító élete, ahogy a rajzos kedvű Mihalkov Ferenc SJ elképzeli; körkérdés az ignáci lelkiségről; több mint turizmus – a Camino Ignaciano; Szent Ignác titkárának szerepében: Nevelős Gábor SJ; musicalt Szent Ignácról? – interjú Herpainé Velkey Klárával és Kajtor Domonkos SJ-vel; „De mit adtak nekünk a jezsuiták?” – társasjáték Szent Ignáccal; interjú Jancsó Árpád SJ-vel és András Csaba SJ-vel.