Szent Ignác-musical Itt hallható a Szent Ignác-musical összes dala!

Június 28-án egy napra birtokba vettük az Erkel Színházat. A miskolci jezsuita gimnázium Magis Kórusa már kora reggeltől próbált a Szent Ignácról készült musical esti díszbemutatójára. Nagy erőkkel zajlott a hang- és fénybeállítás, tévéstábok, fotósok jöttek-mentek, fél hattól pedig sajtóbeszélgetést tartottunk. Hét órakor a diáktársulat belekezdett, és bő három órára elvarázsolta a közel 1800 fős közönséget. Ezen a linken közzétesszük a musical összes betétdalát.

Saint Ignatius Year A Hungarian musical on the life of Saint Ignatius

As the Ignatian Year is drawing to its close, the Hungarian Jesuit Province presented a musical on the life of the founder of the Society of Jesus. The music was written by composer Márton Vizy, and the lyrics by Ágoston Dávid Tóth, renowned Hungarian authors of other similar plays. The musical was performed by the students of Fényi Gyula Jesuit High School in several Hungarian locations, then finally, on 28 July, it will be staged in Erkel Theatre in Budapest, affiliated to the Hungarian State Opera House with 1800 seats.

Szent Ignác-musical – sajtószemle

A közmédia Élő egyház című műsora a darabról (15.13-tól) A Duna Televízió Bizony, Isten című műsorának riportja az előkészületekről  A szatmar.ro beszámolója a szatmárnémeti diákok közreműködéséről A Magyar Nemzet híre az Erkel Színház előadásáról A musicalinfo.hu előzetese a darabról A kulturaonline.hu írása a musicalről A romkat.ro cikke a szatmárnémeti diákok közreműködéséről Az MTI Országos Sajtószolgálata … "Szent Ignác-musical – sajtószemle" bővebben

A bicegő zarándok Film Szent Ignác utolsó napjairól Nevelős Gábor SJ és Vértesaljai László SJ közreműködésével

Loyolai Szent Ignác utolsó napjairól nemzetközi koprodukcióban készült filmben kapott szerepet Nevelős Gábor SJ. A rendalapító megtérésének 500. évfordulójára készült, idén bemutatott alkotásban Ignác titkárát, Juan Alfonso de Polancót alakítja. A magyar változat mostanra készült el, narrátora: Vértesaljai László SJ és Nevelős Gábor SJ. A film itt megtekinthető, és felidézzük a Nevelős Gáborral a témában korábban készült interjút is.

Szent Ignác-év „Ami sorscsapásnak tűnik, lehet fordulópont is” – a jezsuiták szimpóziuma a megtérésről

A megtérés villámcsapásszerű esemény az ember életében, vagy életen át tartó folyamat? A magyar jezsuiták november 6-án egy egész napot szenteltek ennek a kérdésnek a Párbeszéd Házában. Az egyházi és világi, pap, szerzetes, teológus és pszichológus előadók a téma különféle vonatkozásait mutatták be, és személyes tanúságtételek is elhangzottak. A Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia újságíró-tanfolyamának hallgatója, Hadházy Anna tudósítása.

Inigo csoport Inigo 14: fiatal felnőttek zarándokoltak a Szent Ignác-évben

„Isten szól hozzánk épp ott, ahol vagyunk, számára nincs akadály, ha egy lélekkel találkozni akar. Hozzánk tud jönni zajon és csenden keresztül.” Fiatal felnőtteknek szervezett zarándoklatot a budai hegyekbe az INIGO csoport október 9-én, a Szent Ignác-év részeként. Harminchárman keresték Isten jelenlétét a természet csendjében – a visszajelzések szerint nem is eredménytelenül. Szalma Anna prózában, Rab Fanni versben számolt be zarándokélményeiről.

Könyvbemutató A Jezsuiták Magyarországon című kötet szakmai bemutatója a Pázmányon

Október 7-én, csütörtökön este a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szent II. János Pál pápáról elnevezett dísztermében mutatták be a Jezsuiták Magyarországon – A kezdetektől napjainkig című díszes, több mint hatszáz oldalas kötetet, melynek szerkesztői Szokol Réka és Szőnyi Szilárd voltak. A kötet a JTMR – Jezsuita Kiadó gondozásában jelent meg. Bodnár Dániel tudósítása a Magyar Kurírból, Lambert Attila fényképeivel.

Szent Ignác emléknapja Szent Ignác-nap: papszentelés és misebemutató

A Szent Ignác megtérésének 500. évfordulójához kötődő jubileumi év kiemelkedő eseménye volt a jezsuita rendalapító emléknapján, július 31-én a pesti Jézus Szíve-templomban bemutatott szentmise. A szertartás keretében Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök pappá szentelte Jancsó Árpádot, a Jézus Társasága tagját. Az alkalom egyúttal Kaposi Brúnó Missa A.M.D.G. című művének ősbemutatója is volt. A Magyar Kurír tudósítása.