Szent Ignác-év A jezsuiták tematikus napja a megtérésről

A megtérés villámcsapásszerű változás egy ember életében? Vagy inkább a szív és lélek lankadatlan odaigazítása Istenhez, mely folyamatot a transzcendens egyszeri megtapasztalása elősegítheti, de nem helyettesítheti? Esetleg nem vagy-vagy, hanem lehet is-is? A magyar jezsuiták a Loyolai Szent Ignác ötszáz évvel ezelőtti megtérésére emlékező jubileumi esztendőben, november 6-án a Párbeszéd Házában egy egész napot szentelnek ennek a kérdésnek.

Szent Ignác-év Egy megtérés zarándokútja: kiállítás a jezsuitáknál Szent Ignác életéből

Egy megtérés zarándokútja címmel nyitja meg következő tárlatát a Faludi Galéria szeptember 17-én, pénteken 18 órakor a Párbeszéd Házában. A tárlat november 9-ig látogatható, hétfő kivételével minden nap 15:00 és 18:00 között. A zarándoklatnak is felfogható kiállítás a jezsuita rend alapítója, Loyolai Szent Ignác megtérésének 500. évfordulója alkalmából készült, és az emlékesztendő egyik kiemelt programja. Sajgó Szabolcs SJ, a PH igazgatójának ismertetője.

Magis Europe 2021 Magis: jezsuita ifjúsági találkozó Magyarországon

Túl vagy a 18. születésnapodon, de még nem múltál el 35? Eltöltenél egy hetet más nemzetek fiataljaival, jezsuitákkal és barátaikkal? Szabad vagy augusztus 7. és 15. között? Kész vagy rá, hogy kilépj a komfortzónádból? Szívesen zarándokolsz, vonz Loyolai Szent Ignác lelkisége, a karitatív munka, vagy a művészet, és érdekel a teremtésvédelem? You speak English, don't you? Ha igen, téged is vár a Magyarországon rendezendő Magis Europe 2021!

Jezsuita futás III. Jezsuita futás – mozdulj együtt Szent Ignáccal!

Szeptember 25-én harmadik alkalommal szervezzük meg a „jezsuita futást”, a közösségi terepfutást és gyaloglást a makkosmáriai kegytemplom és a Sodrás utcai rendház között, lehetőséget adva a rendünk iránt érdeklődőknek, hogy ilyen körülmények között is megismerhessenek bennünket. Idén a Szent Ignác megtérésének 500. évfordulója alkalmából hirdetett jubileum évben sajátos keretet és tartalmat adunk a sportolásnak.

Szent Ignác-év Szent Ignác-drámapályázatot hirdet a jezsuita Párbeszéd Háza

A Párbeszéd Háza a rendalapító Loyolai Szent Ignác megtérésének 500. évfordulója alkalmából drámapályázatot hirdet két kategóriában. Ifjúsági kategória: 14 és 18 év közötti alkotók írásait várjuk, melyek írója lehet egyéni pályázó, illetve alkotóközösség. A pályázat beadási határideje: 2021. augusztus 31. Pályakezdő kategória: 18-28 év közötti, fiatal írók alkotásait várjuk. A pályázat beadási határideje: 2021. szeptember 30.

Szent Ignác-év Erdő Péter bíboros nyitja meg a Szent Ignác-évet

Rendalapítója megtérésének 500. évfordulóján a Jézus Társasága Szent Ignác-esztendőt hirdetett. Az emlékév május 20-án nyílik meg a jezsuita templomokban. Az ünnepi alkalommal Budapesten Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek mutat be szentmisét a Jézus Szíve-templomban május 20-án, csütörtökön 18 órakor. Szeretettel hívjuk minden barátunkat a szentmisére, majd az utána következő együttlétre a Párbeszéd Háza kertjébe, illetve dísztermébe.

Szent Ignác-év A Szent Ignác-év kiemelt időpontjai

2021. május 20., csütörtök: a Szent Ignác-év megnyitása, Ignác atyánk megtérésének 500. évfordulója
2021. július 31., szombat: Szent Ignác ünnepe
2021. szeptember 7., kedd: rendtartományunk ünnepe, a kassai vértanúk emléknapja
2021. november 6., szombat: konferencia a megtérésről a Jézus Társasága összes szentjeinek emléknapján
2022. március 12., szombat: Ignác és Xavéri Ferenc szentté avatásának 400. évfordulója
2022. július 31., vasárnap: a jubileumi év zárása