Háború Ukrajnában Jezsuiták a menekültekért: negyedéves összegzés

Az Ukrajnában február végén kitört háború váratlan módon helyezte az eddiginél is fokozottabb készenlétbe a Jezsuita Menekültszolgálatot. Összefoglalónkban bemutatjuk, hogy a szervezet és a rendtartomány többi egysége milyen módon vette ki részét a humanitárius válság enyhítéséből annak első három hónapjában. Szőnyi Szilárd cikke a magyar jezsuiták negyedéves lapja, a M.I.N.D. 2022. nyári számában jelent meg.

Háború Ukrajnában Jezsuiták és barátaik a menekültekért – a hatodik hét mérlege

Az Ukrajnában dúló háború első napjaiban azzal szólítottuk meg barátainkat, hogy legyenek partnereink a menekültek segítésében. A felhívásra több százan jelentkeztek, ki pénzbeli támogatással, ki természetbeni adománnyal, más szállás felajánlásával vagy önkéntes munkával. A rászorulók nevében is köszönjük az összefogást, melynek gyümölcseiről – a teljesség igénye nélkül – az alábbiakban adunk számot. A 6. hét mérlege.

Háború Ukrajnában Jezsuiták és barátaik a menekültekért – a negyedik hét mérlege

Az Ukrajnában dúló háború első napjaiban azzal szólítottuk meg barátainkat, hogy legyenek partnereink a menekültek segítésében. A felhívásra több százan jelentkeztek, ki pénzbeli támogatással, ki természetbeni adománnyal, más szállás felajánlásával vagy önkéntes munkával. A rászorulók nevében is köszönjük az összefogást, melynek gyümölcseiről – a teljesség igénye nélkül – az alábbiakban adunk számot. A negyedik hét mérlege.

Háború Ukrajnában Jezsuiták és barátaik a menekültekért – a harmadik hét mérlege

Az Ukrajnában dúló háború első napjaiban azzal szólítottuk meg barátainkat, hogy legyenek partnereink a menekültek segítésében. A felhívásra több százan jelentkeztek, ki pénzbeli támogatással, ki természetbeni adománnyal, más szállás felajánlásával vagy önkéntes munkával. A rászorulók nevében is köszönjük azösszefogást, melynek gyümölcseiről – a teljesség igénye nélkül – az alábbiakban adunk számot. A harmadik hét mérlege.

Háború Ukrajnában Jezsuiták és barátaik a menekültekért – az első két hét mérlege

Az Ukrajnában két hete dúló háború első napjaiban azzal szólítottuk meg barátainkat, hogy legyenek partnereink a menekültek segítésében. A felhívásra több százan jelentkeztek, ki pénzbeli támogatással, ki természetbeni adománnyal, más pedig szállás felajánlásával vagy önkéntes munkával. A rászorulók nevében is hálásan köszönjük a gyors összefogást, melynek gyümölcseiről az alábbi összefoglalóban adunk számot.