Turnén a Fényi Kamarakórussal

München, Wichering, St. Blasien, Innsbruck  – 2018. június 29. és július 5. között járt német-osztrák turnén a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium újjáalakuló kórusa.

A sok közös éneklés, koncertezés mellett formálódott a megújult együttes, bemutatkozhatott az iskola, s a német-magyar-osztrák jezsuita kapcsolatok is erősödtek. Az alábbiakban Szelenge Judit beszámolóját idézzük a Jezsu honlapjáról, ahol a turné részletes menetrendje és műsora is olvasható.

 

Nagy élmény volt az út! Különlegesen szép tapasztalat, ahogyan vendégül láttak, fogadtak minket a jezsuita közösségekben Münchenben, St Blasienben és Innsbruckban. Érezni lehetett, hogy egy nagy jezsuita közösség tagjai vagyunk. Így, megtapasztalva ezt, valami különleges hála van bennünk ezért. Élmény volt a közös szentmiséken énekelni, s ezzel a közös szolgálatban részt venni. Jó volt, hogy a koncertjeinkkel az egyetemes keresztény zenei kultúra mellett kicsit bemutathattunk a magyar népi zenei hagyományból is. Érezni lehetett, hogy ez mekkora hatással van a külföldi hallgatóságra is. Ugyanilyen nagy élmény volt a Müncheni Magyar Misszióban is találkozni külhoni honfitársainkkal. Különleges tapasztalat megérezni külföldön az összetartozásunkat! Rendkívül hálásak vagyunk a szeretetteljes fogadásért. Köszönjük Kajtor Domonkosnak, aki fantasztikusan sokat segített az út megszervezésében, és velünk örült Münchenben az együttlétnek! Köszönjük a Jezsuita Nevelésért Alapítványnak és a JTMR-nek és a müncheni Magyar Missziónak a támogatást!

Frissítve: 2018. augusztus 02.