2018 nyár: új kiadvánnyal jelentkeznek a magyar jezsuiták

A M.I.N.D. című nagyalakú, negyven oldalas füzet a 450 évvel ezelőtt született Gonzága Szent Alajos ünnepén jelent meg.

„Mindent Isten Nagyobb Dicsőségére – M.I.N.D. Ahogy nevével is jelezni kívántuk, kiadványunk mindenkihez szól, egyszerre tekint magunkra és másokra; s megerősíti azt a törekvésünket, hogy Istent tartsuk szem előtt, hogy őt akarjuk keresni és szolgálni mindenben. Őhozzá fordítja figyelmünket a címlapon látható imazsámoly, amely, mint jellegzetes helyi eszköze az imamódjainknak, utal arra, ahonnan, illetve akitől indulunk. Lehet egy meghívás az olvasónak is, hogy megálljon egy pillanatra, és teret adjon a Léleknek” – írja beköszöntőjében Vízi Elemér SJ, a Jézus Társasága magyarországi tartományfőnöke. Terveink szerint a M.I.N.D. ezentúl évi négy alkalommal jelenik meg. A kiadvány tájékoztatást kíván adni a magyar jezsuita rendtartomány híreiről, eseményeiről, tagjairól és szolgálatainkról, valamint azokról, akik a jezsuitákkal munkálkodnak a küldetésben.

Az első számban a magyar jezsuiták apostoli műveiről és intézményhálójáról kaphatunk átfogó képet. Értesülhetünk a rendtartomány aktuális jelentős híreiről, interjút olvashatunk a jubiláló Mustó Péterrel, az ignáci lelkiségből gyökerező döntéshozatal gyakorlatáról, és arról is, hogyan vesznek, vehetnek részt civilek a jezsuita munkákban. Nem véletlen, hogy a kiadvány Gonzága Szent Alajos jezsuita skolasztikus születésének 450. évfordulója előtt tisztelegve, a szent 2018. június 21-i emléknapjára időzítve készült el, hiszen Arturo Sosa SJ generális emlékévet hirdetett a szolgálatában fiatalon elhunyt jezsuita tiszteletére. A lap közli az általános rendfőnök homíliáját, melyben a szent jelentőségét és aktualitását ajánlja figyelmünkbe (az elmélkedés ide kattintva teljes egészében online is elolvasható), továbbá a legutóbbi általános rendgyűlés háborús övezetekben működőkhöz szóló nyílt levelét is.

A jellegzetesen jezsuita színvilágú, kurrens fotókkal illusztrált M.I.N.D. első száma a mai naptól hozzáférhető a pesti Jézus Szíve templomban és a Párbeszéd Házában, és hamarosan minden magyarországi és határon túli jezsuita intézményben elérhető lesz. Aki pedig a virtuális lapozgatást részesíti előnyben, az alábbi ablakban, illetve erre a linkre kattintva böngészőjében is megteheti.

Frissítve: 2018. november 27.