Újabb támogatók a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium mellett

A Barankovics Alapítványtól kapott 400.000 Ft-ot a Studia c. kötet kiadására fordítják, míg a Tiéd a Jövő Alapítvány 2.500.000-os támogatásának felhasználásáról a következő tanévben dönt majd az intézmény.
A Barankovics István Alapítványt Schumiczky Ilona, a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium külkapcsolati felelőse mutatja be:

A magyar és az európai kereszténydemokrácia modern értékeit képviselő szervezetet 2006-ban hozta létre a Kereszténydemokrata Néppárt azzal a céllal, hogy ápolja a keresztény politizálás előremutató hagyományait, és keressen kereszténydemokrata szellemiségű választ a 21. század társadalmi-politikai kihívásaira. Az Alapítvány támogatja a keresztény és demokratikus értékrend elkötelezettjeit meggyőződésük elmélyítésében, a demokráciát más világnézetek talajáról elfogadóknak pedig meg kívánja mutatni a kereszténydemokrata társadalomszervező elvek létjogosultságát. Tevékenységével kifejezésre szeretné juttatni, hogy a társadalmi együttélésnek a mai Magyarországon is vannak közös értékei, amelyek megtalálása mindannyiunk érdeke. Az Alapítvány célja továbbá az európai kereszténydemokrácia kultúrájának reprezentálása, a modern keresztény és demokrata identitás ápolására irányuló tevékenységformák támogatása. A rendelkezésére álló anyagi és szellemi erőforrásokat a keresztény humanizmus és a demokratikus állampolgári kultúra megerősítésének érdekében több területen kamatoztatja.

Az alapítvánnyal egy hosszabb távú együttműködést szeretne a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium kialakítani. Reméljük, hogy együtt haladhatunk tovább azon az úton, amin már külön-külön elindultunk. Nagy örömünkre szolgál, hogy támogatásukkal segítik a kollégium munkáját és ezzel a kollégistáink tanulmányait is. Sokat dolgozunk, hogy a kollégium minél sikeresebb legyen és minél jobban tudjuk segíteni kollégistáinkat. Fontosnak tartjuk, hogy a kollégiumból kikerülve felkészültek legyenek azon értékek képviseletére és átadására, melyeket a szakkollégiumi éveik során magukévá tettek, minden támogatás ebben a munkában segít bennünket.

Frissítve: 2018. május 25.