Jezsuiták szerint a médiavilág

Pályakezdőként vagy -módosítóként vonz az értékelvű újságírás? Láttál már szerkesztőséget belülről, de úgy érzed, van még mit tanulnod? Nem készülsz újságírónak, ám szívesen lennél avatottabb újságolvasó?

A jövőben tényleg cikkgyártó robotok helyettesítik az internetes újságírókat? Hogyan lehet kreatívan, lazán, de nem gyermeteg módon megjeleníteni keresztény tartalmakat az online térben?

Hogyan érvényesül az álló- és mozgókép a nyomtatott és internetes sajtóban? Mitől lesz díjnyertes egy sajtófotó, és hány másodperces videó az élet a világhálón?

A Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia Újságírás a XXI. században címmel kommunikációs képzést hirdet három témakörben:

1. Klasszikus tollforgatás.
2. Internetes sajtó
3. Az álló és mozgókép világa

Előadóink:

Aczél Petra – Balogh Ákos Gergely – Bellovics Gábor SJ – Berecz Péter – Bese Gergő – Bódis András – Borókai Gábor – Bucsy Levente – Élő Anita – Hamar Donát – Hodász András – Horváth Árpád SJ – Hölvényi Kristóf – Janka György – Keresztes Ilona – Kiss Zita – Kuzmányi István – Lázár Kovács Ákos Nagy István Nagy József – Nyáry Krisztián – Nyírő András – Réder Kristóf – Romhányi Tamás – Sebestyén László – Stumpf András – Süveges Gergő – Szőnyi Szilárd – Tóth Szabolcs Töhötöm

De miért is indítanak a jezsuiták kommunikációs képzést? Mert mindig is médiaérzékenyek voltak. Évtizedek óta jezsuita szerkeszti a Vatikáni Rádió magyar műsorait, világszerte és itthon több más újságot, médiumot működtetnek, és elkötelezettek az igényes sajtó iránt. Ebben hívjuk társul előadóként egyes hazai orgánumok hiteles, értékelvű képviselőit.

A képzés szeptemberben indul, a jelentkezéseket július 31-ig várjuk.
Részletek a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia honlapján:

ffja.hu

Frissítve: 2021. június 09.