Ünnepi emlékmise Loyolai Szent Ignác tiszteletére

A világ jezsuitái nagy ünnepre készülnek: március 12-én üljük Loyolai Ignác szentté avatásának 400. évfordulóját. Rendalapítónkat 1622-ben egyszerre emelték oltárra társával, Xavéri Ferenccel, valamint Avilai Terézzel, Néri Fülöppel és a XII. században élt Földműves Izidorral.

A jeles alkalomból

március 12-én, szombaton 18 órától

szentmisét mutatunk be

a Jézus Szíve Jezsuita Templomban
(Budapest, VIII. kerület, Mária utca 25.),

mely alkalomra minden barátunkat szeretettel meghívjuk.

A szentmise után várunk mindenkit a szomszédos Párbeszéd Házába (Horánszky utca 20.) egy szerény fogadásra, melynek keretében bemutatjuk a rendalapítónkról frissen megjelent regényes életrajzot, valamint a Magyar Posta Szent Ignác-bélyegét, és ízelítőt mutatunk a Szent Ignác életéről most készülő musicalből.

Kérjük, aki részt venne a fogadáson, március 9-ig ezen a linken regisztráljon.
(A templom Youtube-csatornája a szertartást élőben közvetíti.)


Megemlékezésünk az Ukrajnában dúló háború árnyékában zajlik majd, ezért az eredetileg a Mátyás-templomba tervezett ünnepséget szerényebb körülmények között tartjuk meg. Emellett úgy döntöttünk: az ünnepi alkalommal a rendtartományhoz kapcsolódó valamennyi templomunkban a március 12-13-i hétvégén összegyűlt adományt a háborús menekültek javára ajánljuk fel.
(A jezsuita segítségnyújtás egyéb formái ezen a linken.)


Előző nap, március 11-én pedig a Jezsuita Kiadó egy különleges estét szentel Ignác atyánknak. A Párbeszéd Házában (1085 Budapest, Horánszky utca 20.) 17 órai kezdettel a Szent Efrém Férfikar tagjaival, korabeli zenével, a rendalapító életregényének részleteivel, a kötet fordítójának és a megjelenés gondozóinak kerekasztal-beszélgetésével igyekszünk közel hozni Ignác személyét. (További részletek és regisztráció ezen a linken.)

Az ünnepség a Jézus Társasága alapítója megtérésének 500. évfordulójára, 2021 májusa és 2022 júliusa között meghirdetett emlékesztendő kitüntetett eseménye.

Frissítve: 2022. március 13.