Vajon mit keresett Kiss Ulrich SJ egy autószerelő-műhelyben?

Május 24-én a Managament by Jesus alumnicsapata az AVALON autójavító és kölcsönző cég vendégeként töltött el egy napot. Sződi János és csapata kiváló házigazdának bizonyult, s a gyakorlatban is arra mutattak példát, hogy a krisztusi szellemben történő üzletmenet mind erkölcsileg, mind anyagilag kifizetődő lehet.

 A ragyogó tavaszi napsütésben széles mosollyal, kitárt karokkal és finom kávéval fogadott minket az MbJ-alumnus Sződi János, az AVALON  CAR(e)SERVICES Kft. tulajdonosa és munkatársi csapata. Az autószerelő műhely lent, a 13 fővel összesereglett MbJ-alumnicsapat tanulóműhelye pedig az emeleten várt minket az impozáns cégközpontban.

Sződi János ötgyermekes édesapa előadásában 20 éves cégének alapítástörténetét, napjainkig tartó létfenntartási küzdelmeit, valamint a siker- és a kríziskezelés dinamikáját ecsetelte. Tanulságos volt hallani, hogy esetről-esetre milyen jövőbe mutató megoldásokkal léptek előre. „A mából visszapillantva Istennek adunk hálát, hogy a jól élhető és mindenekelőtt egyenes utakat választottuk” – mondta.

Meghallgattuk az olykor kalandos autókölcsönzési sztorikat az időközben szükségessé vált BOSCH-CAR SERVICE „Minden, amire az Ön autója vágyik” jelszóval létrejött üzemrészlegről. Ezután órákon át beszéltettük, kérdeztük Jánost. Például arról, ki hozta a lényeges döntéseket bizonyos kritikus helyzetekben, amire azt a választ kaptuk: a vezetői csapattal, még ha olykor merész fordulatokat hoztak is a cég történetében. „Rugalmasság éjjel-nappal” – ez a cég jelszava, melyet nap mint nap átültetnek a gyakorlatba, legfőképpen az autókölcsönzés területén. Emellett mélyen az emlékezetünkbe vésődött a kijelentés: „Az embereket soha nem lehetett magukra hagyni. Akármilyen extrém helyzetbe kerülnek, kötelességünk a segítségükre sietni, bármekkora távolságról legyen szó.”

Arról is hallottunk, hogy van imameghallgatás, és érdemes terheinket időről-időre átadni Istennek. János elmesélte: jobban jár az ember, ha időnként lemond arról, hogy mindent ő akarjon megoldani, és akkor Isten megadja a válaszokat a kérdéseinkre, megmutatja a kiutat a bajból, sőt az új utakat is, ha már a régi nem járható.

Megtanultuk, hogyan lehet célt és profilt váltani, ha kell, s hogyan lett a „Négykerekű Bubi” szolgáltatásból egy okos döntés után tanácsadó szolgáltatás a car-sharingesek színes világában.

Köszönjük a kedves vendéglátás, és hogy bepillantást nyertünk a műhelybe, beszélhettünk a munkásokkal, ajándékul pedig az autóval érkezők átnézethették a járművüket. Nem csoda, hogy a zárókörben szinte mindenki a tanulságok színes skálájáról beszélt. Többen kivettek egy nap szabadságot erre a találkozóra, hogy egymástól tanulhassanak, és azt mondták: megérte.

Frissítve: 2019. június 03.