Véget ért a Zarándokvezető képzés

Akármerre visz az út, a cél mindig ugyanaz: Jézus nevében és Jézusért útra kelni, hogy az út során az ő kegyelme átformáljon és új emberré alakítson.

 

Ezért indítottuk a Faludi Ferenc Akadémián a Zarándokvezető képzést, ami 2015. július 5-én sikeresen lezárult. A képzés három hosszú hétvégéje során a résztvevők elsajátíthatták a zarándoklással kapcsolatos alapvető elméleti és gyakorlati ismereteket. Az előadásokon neves előadóktól hallhattak többek közt a zarándoklás hagyományairól, a zarándoklás spiritualitásáról és a zarándoklásról, mint az evangelizáció új lehetőségéről. Mások mellett előadóink voltak Székely János atya, Sajgó Szabolcs jezsuita atya, dr. Barna Gábor, Szilágyi Gyöngyi. Csoportos gyakorlatokon vettek rész a segítő beszélgetésről, a csoportdinamikáról és a konfliktuskezelésről. A zarándokvezetési gyakorlat végén, Márianosztrán 15 tanuló kaphatott tanúsítványt a kurzus elvégzéséről.

“A képzésre azért jelentkeztem, hogy eddigi ismereteim, egy rendszerezett egész képpé összeállva, elmélyítsem. Mindezt megkaptam az igen értő, és felkészült előadóktól, akik sokszor a szinte a lehetetlent megkísérelve törekedtek átadni mindazt, ami a kiszabott időkereten belül lehetséges volt. Ezen felül kaptam új barátokat, értőbb megtapasztalást, és Isten megajándékozott egy új látással magamról.” (Gyula)

“Jól éreztem magam. A társaság, a közvetlenség, a tájak, az összetartás, a sütemény, a hajózás, a romok, a kulturális beszámolók. Nyitottabb lettem es megfontoltabb. Adott felelősségtudatot is a túra. AZ önbizalmamat növelte, hogy nem tévedtünk el. A test és a lélek harmóniája összefügg és együtt fejleszthető. És hogy sokféle zarándoklat létezik és hogy a vezetőnek háromszoros a felelőssége.” (Emese)

 “Nagyon jól éreztem magam a zarándokvezető képzésen. Remek előadók (köztük elismert szakemberek, egyetemi tanárok) és igényes előadások voltak. A képzés jellegének és a gyakorló zarándoklatnak köszönhetően igazi közösség kovácsolódott belőlünk. Számomra nagyon lelkesítő és volt a képzés. Köszönet a szervezőknek.” (Ágota)

A szervezők további, zarándoklással kapcsolatos műhelyek és hasonló zarándokvezető képzések indítását tervezik a következő évben is, erről részletes információ található majd megújult honlapunkon.

Képek az eseményről: http://magyarkurir.hu/hirek/veget-ert-zarandokvezeto-kepzes-faludi-ferenc-akademian

Frissítve: 2016. július 27.