Zarándokvezető képzés

„Boldog az az ember, akinek ereje benned gyökerezik,
s akinek szíve zarándokútra készül.”  Zsolt 84,6

Zarándoklataink és egész életünk alapélménye, hogy úton lévő emberek, homo viatorok vagyunk. Vándorlásunkban társul szegődik az Isten, aki formál és új emberré alakít bennünket. A gyalogos  zarándoklás testet-lelket megújító hatását már sokan megtapasztaltuk: minden út néhány lépéssel közelebb segített Teremtőnkhöz, valódi önmagunkhoz és embertársainkhoz. Milyen jó lenne, ha minél többen útra kelnének és átélhetnék ezt! E vágytól vezérelve indítjuk el képzésünket, mely a Párbeszéd Házában 2012-ben, 2013-ban és 2015-ben tartott zarándokműhelyek ill. képzések bővített változata.

A résztvevők a Zarándokműhelyen zarándoklással kapcsolatos elméleti ismereteiket bővíthetik a teológia, biblikum, néprajz, történelem, pszichológia, művészettörténet tárgykörében, valamint betekintést nyerhetnek a zarándoklatok sokszínűségébe, a zarándoklás és a zarándokfogadás lehetőségeibe.

A Zarándokvezető képzésen a résztvevők elsajátíthatják azokat az elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek egy zarándoklat megszervezéséhez és vezetéséhez szükségesek. (Pl. tereptan, tájékozódás, térképolvasás, csoportdinamika, segítő beszélgetés, plakáttervezés, konfliktuskezelés, kommunikáció, lelki impulzusok és zarándokrituálék, imamódok, zarándoklatszervezés, elsősegély stb.) A képzésre várjuk azokat a jelentkezőket is, akik nem vezetésre, hanem a zarándoklás ügyének más módon való szolgálatára éreznek indíttatást (pl. zarándokfogadás, zarándoklatokon való segítés stb.)

A képzést közös zarándoklat zárja, ahol a megszerzett ismereteket gyakorlatban alkalmazzuk.

Részletek innen tölthetőek le: http://www.jezsuita.hu/wp-content/uploads/2016/12/ZVK_2017.pdf

 

Frissítve: 2016. december 14.